Egy érdekes fejlesztést szeretnék röviden leírni, ami két különálló vállalkozásnak készült, de mégis egy projekt! A másik pedig szintén egy érdekes kérés és egyben fejlesztés is.  Kódok nem szerepelnek ebben a bejegyzésbe, inkább az Ügyfél problémák és kérések miatt, valamint azok megoldásaira és lehetőségeire térek ki, na és persze mert jó referencia a vállalkozásnak! :)

opencart-alapu-webshop-fejlesztes

 

OpenCart webshopok szinkronizálása, teljes termék feltöltés XLS-ből, folyamatok automatizálása

Teljes termék feltöltés XLS-ből, automatizálás OpenCart webshopoknál

A laikusok számára az első gondolat – a cím alapján is – , hogy erre van modul! Ez részben igaz, feltudunk tölteni terméket előre megírt modulokkal, de olyan egyedi igények keletkeztek amit nem egy átlagos webshoposnak találtak ki!

A probléma: már adatbázis szinten történtek változások és Partnerünk 3 árral dolgozott, amik persze különböző  vásárlói csoportokhoz van igazítva. Az új termék feltöltésekor automatizálni kellett az URl-eket. Keresőoptimalizálás szempontjából ez egy fontos tényező, nem beszélve arról, hogy mennyi időt spórolunk meg az adminisztrátorunknak!  Ha már idő spórolás, akkor még feljebb tekerünk! Következő egyedi igény a képekre vonatkozott. A termék feltöltés folyamatán úgy időt spórolni, hogy a képeket magától, idegen-külső URL-ről is képes legyen át tölteni valamint a szerveren található már felöltött médiát automatikusan szúrja be az adatbázisba (itt konkrétan megadhatod a kép URL-jét pont úgy, mint az adatbázisban).

Összegzés a fejlesztéssel kapcsolatban

Az OpenCart nagyon jól alkalmazza az MVC-t, ezáltal viszonylag rövid időn belül kivitelezhető egy ilyen szintű komplex automatizált feltöltés.

OpenCart webshopok szinkronizálása

Ez is egy olyan fejlesztés amit “örököltünk” és elsőre kapásból a multi-store-t vágja rá az ember – megjegyzeném én is így tettem, mire a Partnerünk közölte, hogy azt nem szeretnék.

A szinkronizáció lényegében azt jelenti, hogy adatbázis és fájl szinten (termékek,kategóriák,szűrők,SEO adatokat, képek) mindent átemeljünk “A” boltból “B”-be!

Egy korábbi verziójuk már volt, ami szó szerint mindent át pakolt, amivel a probléma az volt, hogy a másik vállalkozás termékeivel ütköztek volna az új termékek.

Rendkívül érdekes feladat volt két vállalkozás üzleti problémáit, igényeit, elvárásait kielégíteni!

 

 

Comments are closed.