Ebben a bejegyzésben néhány hasznos WordPress bővítményt fogok bemutatni! Véleményem szerint, ezekre a bővítményekre minden WordPress alapú weboldal tulajdonosnak, bloggernek szüksége lehet, ha meg szeretni felelni a jelenlegi SEO és egyéb tartalmi elvárásoknak.
Ebben a részben keresőoptimalizálás (SEO), táblázatok kezelésével, valamint kapcsolati űrlapokkal (contact form) fogunk megismerkedni. 

WordPress keresőoptimalizálás (SEO) bővítmény – Yoast SEO

A Yoast féle SEO bővítmény a legnépszerűbb keresőoptimalizálási bővítmény a WordPresshez! Gyakorlatilag mindent tud amire szükségünk lehet, szerzője évek óta folyamatosan fejleszti, figyelembe véve azaktuális WordPress verziókat és keresőoptimalizálási szokásokat, elvárásokat!
A bővítmény fontos tulajdonsága, hogy szinte hibátlanul van programozva, de ha hiba is lép fel a fejlesztő napokon belül javítja!

Nagyon erős, könnyen kezelhető és ingyenes bővítmény!

wordpress-keresooptimalizalasi-plugin-yoast-seo

A Szerkesztőn láthatjuk, hogy a Googleben hogyan fog megjelenni oldalunk linkje. A snippet szerkeszteni is tudjuk ha rákattintunk a gombra, ekkor megjelenik 3 input mező: Cím(Title), Slug(oldalunk URL-je), meta leírás (meta description).

A meta leírást ajánlatos kitölteni, különben a bejegyzésünk elejéből helyettesít be egy kis részletet. Itt célszerű saját leírást adni 120 – 156 karakter között. Figyeljünk oda, hogy lényegre törő, rövid és 1-2 kulcsszó legyen benne!

A Focus keyword mezőben soroljuk fel kulcsszavainkat és a Yoast SEO  mutatni fogja a kulcsszó előfordulásokat, a keresőoptimalizálás erősségét!

Továbbá betudjuk állítani, hogy a kereső robotok, indexeljék-e oldalunkat, közösségi oldalokon hogyan nézzen ki linkünk(Facebook,Twitter), itt megadhatunk külön címet, képet, leírást!

Összegzés: Az egyik legjobb keresőoptimalizálási bővítmény. Mindent tud amire szükségünk lehet és ingyenes!
A linkre kattintva megtekintheted a hivatalos leírását: Yoast SEO keresőoptimalizálás WordPressre

WordPress táblázatkezelő  bővítmény – TablePress

Első körös választásom a TablePressre eset. A TablePress rengeteg funkcióval rendelkezik,  minent tud amire szükségünk lehet. Kpességét leírni szinte nem is lehet, egy blog bejegyzés kevés lenne, ezért inkább csatolok pár képet, egy linket, majd egy videó keretében bemutatom.

ablaztok-wordpress-tablepress-1

 

tablaztok-wordpress-weboldalfejlesztes-tablepress-3

 

A TablePress WordPress bővítményt itt éred el: TablePress WordPress

WordPress kapcsolati űrlapok  bővítmények – cformsII

Nem volt könnyű választás, mivel sok lehetőségünk van, sok jó contact form létezik. A választásom azért eset a cforms-ra mert ingyenes és rengeteg mindent tud! Rég óta jelen van a wordpressben, folyamatos támogatás jellemzi. Hátránya: magyarul nem elérhető.

Ami elvárható egy modern kapcsolati űrlaptól, azt a cforms tudja: SQL adatbázisba dolgozik, captchával bővíthető, SMTP szerverrel képes kommunikálni, hagyományos e-mail küldést is támogatja, egyszerű admin felület. könnyen kezelhető!

A rendelkezik beépített stílusokkal, melyekből kedvünkre válogathatunk de sajátot is készíthetünk.

 

[table id=4 /]

 

További cikk a WordPressel  kapcsolatban:

Röviden a CMS rendszerekről általánosan – WordPress, Drupal, Joomla

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>