Weboldal szerkesztés programozási tudás nélkül! A WordPress és CMS rendszerek egyéb  bővítményeivel könnyedén módosíthatja egy kezdő is weboldala tartalmát. Két Vizuális Composert mutatunk be, egy ingyenest és egy fizetőst. A Composerek segítségével a weboldal készítés, szerkesztés nagyon gyorsá és hatékonnyá válhat a programozói tudás nélküli embereknek.

Live Composer bővítmény

A Live Composer segítségével “élőben” drag-and-drop módszerrel szerkesztheted oldaladat, hozhatod létre a bejegyzéseket. A Live Composer ingyenes

és egyéb kiegészítőkkel is rendelkezik, mint például a Video Embed, melynek segítségével könnyedén helyezhetünk el youtube videókat oldalunkon.

[shape src=”http://smart-computers.eu/wp-content/uploads/2015/09/wordpress-weboldal-fejlesztes-keszites-live-composer-11.png” shape=”thumbnail”][/shape]

 

A Live Composer segítségével egyszerűen hozhatunk létre szöveg dobozokat, gombokat, ikonokat, tabokat még számos olyan elemet melyek feldobják oldalunkat! Minden egyes elem alapvető CSS tulajdonságait egyszerűen tudjuk változtatni, de a  tapasztaltabbak sem szenvednek hiányt semmiben, ugyanis Custom CSS-ket is létrehozhatunk. Szintén a tapasztaltabbaknak ajánlom a HTML elemet, amit ha felhelyezünk oldalunkra tetszóleges HTML tageket szúrhatunk be.

Az animációkat kedvelők is örülhetnek, ugyanis az elemeket animáációs effektekkel is bővíthetjük, így valóban minden olyan eszköz a kezünkben van amivel egy remek weboldalt tudunk készíteni és egyszerűvé válik a tartalom gyártás.

A kiegészítők letöltésével Youtuberól származó videóit is helyezhetünk új WordPress oldalunkba, valamint készül a Woocommerce kiegészítője is, melyel vélhetően a Woocommercet tudjuk majd tuningolni.

 

Visual Composer bővítmény

A Visual Composert 34$-ba kerül, de véleményem szerint megéri beruházni rá. A Live Composerhez képest kicsit erősebb és talán letisztultabb is.

Tökéletesen használható az admin felületen is, így Live mód nélkül is gyorsan és kényelmesen összehozhatunk egy remek bejegyzést percek alatt.

Volt és van szerencsém mindkettővel dolgozni, ezért inkább a VC mellett voksolok. E két videót ajánlom, hogy nézzétek meg:

 

 

Összegzés: azoknak a vállalkozásoknak, akik nem rendelkeznek saját fejlesztővel, így a weboldaluk tartalmát maguk szerkesztik nekik a VC ajánlom. Egy vállalkozásnak 39$-ért jó befektetés és mindent elvégez helyettünk, továbbá mivel licences a termék ezért a hibák valószínűsége is alacsony, valamint nyugodtan várhatjuk az új verziókat is!

A kezdőknek inkább az LC-t ajánlanám, ugyanis nekik meg kell ismerkedni a WordPressel, bővítményekkel, a különböző sablonokkal és még sok mással, ezért nem ajánlatos beruházni egy VC-re.

Íratkozz fel Hírlevelünkre, hogy elsőként értesülj weboldal készítési cikkeinkről!

[wysija_form id=”3″]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>